وقت نماز مغرب و عشاء


وقت نماز مغرب و عشاء
(مسأله 780) احتياط واجب آن است كه قبل از اينكه سرخي طرف مشرق كه بعد از غروب آفتاب پيدا مي شود، از بالاي سر انسان بگذرد انسان نماز مغرب را بجا نياورد.
(مسأله 781) وقت نماز مغرب و عشاء تا نيمه شب امتداد دارد، ولي نماز عشاء در صورتي كه با التفات، قبل از نماز مغرب خوانده شود باطل است مگر اينكه از وقت، بيش از مقدار اداء نماز عشاء نمانده باشد، كه در اين صورت لازم است نماز عشاء را قبل از نماز مغرب بخواند.
(مسأله 782) اگر كسي اشتباهاً نماز عشاء را پيش از نماز مغرب بخواند، و بعد از نماز ملتفت شود، نمازش صحيح است، و بايد نماز مغرب را بعد از آن بجا آورد.
(مسأله 783) اگر پيش از خواندن نماز مغرب، سهواً مشغول نماز عشاء شود و در بين نماز بفهمد كه اشتباه كرده، چنانچه به ركوع ركعت چهارم نرفته است، بايد نيت را به نماز مغرب برگرداند، و نماز را تمام كند و بعد نماز عشاء را بخواند، و اگر به ركوع ركعت چهارم رفته است بايد نماز را بهم زند و
بعد از خواندن نماز مغرب نماز عشاء را بجا آورد.
(مسأله 784) آخر وقت نماز عشاء نصف شب است و شب از اول غروب است تا اول طلوع آفتاب.
(مسأله 785) اگر از روي معصيت، يا بواسطه عذري نماز مغرب يا عشاء را تا نصف شب نخواند، بنا بر احتياط واجب، بايد تا قبل از اذان صبح بدون اينكه نيت اداء و قضا كند آن نماز را بجا آورد.




بازگشت