قنوت


قنوت

*مسأله 1126- در تمام نمازهاي واجب ومستحبّ غير عيدين، پيش از ركوع ركعت دوم مستحبّ است قنوت بخواند مگر در نماز شفع احوط آن است كه برجاء مطلوبيّت بوده باشد و در نماز وتر با آن كه يك ركعت مي باشد، خواندن قنوت پيش از ركوع مستحبّ است ونماز جمعه در هر ركعت يك قنوت دارد: در ركعت اوّل پيش از ركوع و در ركعت دوم بعد از ركوع مي باشد ونماز آيات پنج قنوت ونماز عيد فطر وعيد قربان در ركعت اوّل پنج قنوت و در ركعت دوم چهار قنوت دارد ولزوم قنوت در اين دو بنابر احوط است.

*مسأله 1127- مستحبّ است در قنوت دستها رادر مقابل صورت وكف آنها را رو به آسمان وپهلوي هم نگهدارد وغير شست، انگشتهاي ديگر را به هم بچسباند و به كف دستها نگاه كند.

*مسأله 1128- در قنوت هر ذكري بگويد، اگرچه يك سبحان اللّه باشد، كافي است و بهتر است بگويد: «لا إلهَ إلا اللّهُ الحَليمُ الكَريم لا إلهَ إلاّ اللّهُ العَلِيُّ العَظيم سُبْحانَ اللّهِ رَبِّ السّماواتِ السَّبْعِ وَرَبِّ الأرَضينَ السَّبْع وَما فِيهِنَّ وَما بَيْنَهُنَّ وَرَبِّ العَرْشِ العَظيم وََالحََمْدُ للّه ِِرَبّ العالََََمين».

*مسأله 1129- مستحبّ است انسان قنوت را بلند بخواند ولي براي كسي كه نماز را به جماعت مي خواند، اگر امام جماعت صداي او را بشنود، بلند خواندن قنوت مكروه است.

*مسأله 1130- اگر عمداً قنوت نخواند قضا ندارد و اگر فراموش كند و پيش از آن كه به اندازه ركوع خم شود يادش بيايد، مستحبّ است بايستد وبخواند و اگر در ركوع يادش بيايد، مستحبّ است بعد از ركوع قضا كند و اگر در سجده يادش بيايد، مستحبّ است بعد از سلام نماز، قضا نمايد.



بازگشت