شرط دوم:


شرط دوم:

*مسأله 823- لباس نمازگزار بايد مباح باشد و كسي كه مي داند پوشيدن لباس غصبي حرام است، اگر عمداً در لباس غصبي يا در لباسي كه نخ يا تكمه يا چيز ديگر آن غصبي است وحركت مي كند به حركت نمازگزار، نماز بخواند، باطل است.

*مسأله 824- كسي كه مي داند پوشيدن لباس غصبي حرام است، ولي نمي داند نماز را باطل مي كند، اگر عمداً با لباس غصبي نماز بخواند، نمازش باطل است.

*مسأله 825- اگر نداند يا فراموش كند كه لباس او غصبي است و با آن نماز بخواند، نمازش صحيح است ولي اگر كسي خودش لباس را غصب نمايد وفراموش كند كه غصب كرده است و با آن نماز بخواند، بنابر احتياط واجب، نماز را اعاده نمايد و هرگاه از روي بي مبالاتي باشد به طوري كه اگر يادش بيايد اعتنايي نمي كند، بنابر اقوي نمازش باطل است.

*مسأله 826- اگر نداند يا فراموش كند كه لباس او غصبي است و در بين نماز بفهمد، چنانچه چيز ديگري عورت او را پوشانده است و مي تواند فوراً يا بدون اين كه موالات يعني پي در پي بودن نماز به هم بخورد، لباس غصبي را بيرون آورد بايد آن را بيرون آورد ونمازش صحيح است و اگر چيز ديگري عورت او را نپوشانده، يا نمي تواند لباس غصبي را فوراً بيرون آورد، يا اگر بيرون آورد پي در پي بودن نماز به هم مي خورد، در صورتي كه به مقدار يك ركعت هم وقت داشته باشد، بايد نماز را بشكند و با لباس غير غصبي نماز بخواند و اگر به اين مقدار وقت ندارد، بايد در حال نماز لباس را بيرون آورد، به دستور نماز برهنگان نماز را تمام نمايد.

*مسأله 827- اگر كسي براي حفظ جانش با لباس غصبي نماز بخواند، يا مثلاً براي اين كه دزد لباس غصبي را نبرد با آن نماز بخواند، نمازش صحيح است اگر خودش غاصب نباشد و اگر خودش غاصب باشد، در صحّت نماز او اشكال است.

*مسأله 828- اگر با عين پولي كه خمس آن را نداده وضمانت شرعي هم نكرده باشد لباس بخرد، نمازخواندن در آن لباس باطل است ولي در زكاة بعيد نيست نماز صحيح باشد ولي در ندادنش مرتكب گناه بزرگي شده است.

بازگشت