شرط اول


شرط اول
مـسـالـه 807 - شرط اول لباس نمازگزار بايد پاك باشد, و اگر كسي در حال اختيار با بدن يا لباس نجس نماز بخواند, نمازش باطل است .
مـسـاله 808 - كسي كه نمي داند با بدن و لباس نجس نماز باطل است , اگر با بدن يا لباس نجس نماز بخواند, نمازش باطل مي باشد.
مـسـالـه 809 - اگر بواسطه ندانستن مساله از روي تقصير, چيز نجسي را نداند نجس است , مثلا نداند عرق كافر مشرك نجس است و با آن نمازبخواند, نمازش باطل است .
مـسـالـه 810 - اگـر نداند كه بدن يا لباسش نجس است و بعد از نماز بفهمد نجس بوده , نماز او صحيح است .
مـسـالـه 811 - اگـر فراموش كند كه بدن يا لباسش نجس است و در بين نماز يا بعد از آن يادش بيايد, بايد نماز را دوباره بخواند, و اگر وقت گذشته قضا نمايد.
مـساله 812 - كسي كه در وسعت وقت مشغول نماز است , اگر در بين نماز, بدن يا لباس او نجس شود و پيش از آنكه چيزي از نماز را با نجاست بخواند, ملتفت شود كه نجس شده , يا بفهمد بدن يا لباس او نجس است و شك كند كه همان وقت نجس شده يا از پيش نجس بوده , در صورتي كه آب كشيدن بدن يا لباس يا عوض كردن لباس يا بيرون آوردن آن , نماز را به هم نمي زند, در بين نماز, بـدن يا لباس را آب بكشد يا لباس راعوض نمايد, يا اگر چيز ديگري عورت او را پوشانده , لباس را بـيـرون آورد.
ولـي چنانچه طوري باشد كه اگر بدن يا لباس را آب بكشد يالباس را عوض كند يا بيرون آورد نماز بهم مي خورد و يا اگر لباس را بيرون آورد برهنه مي ماند, بايد نماز را بشكند و با بدن و لباس پاك نمازبخواند.
مـسـاله 813 - كسي كه در تنگي وقت مشغول نماز است , اگر در بين نماز لباس او نجس شود و پـيـش از آنكه چيزي از نماز را با نجاست بخواندبفهمد كه نجس شده , يا بفهمد كه لباس او نجس اسـت و شـك كـنـد كـه همان وقت نجس شده يا از پيش نجس بوده , در صورتي كه آب كشيدن ياعوض كردن يا بيرون آوردن لباس نماز را بهم نمي زند و مي تواند لباس را بيرون آورد, بايد لباس را آب بكشد يا عوض كند, يا اگر چيزديگري عورت او را پوشانده لباس را بيرون آورد و نماز را تمام كند, اما اگر چيز ديگري عورت او را نپوشانده و لباس را هم نمي تواند آب بكشد يا عوض كند, بايد با همان لباس نجس نماز را تمام كند.
مـسـالـه 814 - كـسي كه در تنگي وقت مشغول نماز است , اگر در بين نماز بدن او نجس شود و پـيش از آنكه چيزي از نماز را با نجاست بخواندملتفت شود كه نجس شده , يا بفهمد بدن او نجس است و شك كند كه همان وقت نجس شده يا از پيش نجس بوده , در صورتي كه آب كشيدن بدن , نـمـاز را بـهم نمي زند, بدن را آب بكشد, و اگر نماز را بهم مي زند, بايد با همان حال نماز را تمام كند و نماز او صحيح است .
مساله 815 - كسي كه در پاك بودن بدن يا لباس خود شك دارد, چنانچه نماز بخواند و بعد از نماز بفهمد كه بدن يا لباسش نجس بوده , نماز اوصحيح است .
مـسـالـه 816 - اگر لباس را آب بكشد و يقين كند كه پاك شده است و با آن نماز بخواند و بعد از نماز بفهمد پاك نشده , نمازش صحيح است .
مـساله 817 - اگر خوني در بدن يا لباس خود ببيند و يقين كند كه از خونهاي نجس نيست , مثلا يـقـين كند كه خون پشه است , چنانچه بعد ازنماز بفهمد از خونهائي بوده كه نمي شود با آن نماز خواند, نماز او صحيح است .
مـسـالـه 818 - اگـر يقين كند خوني كه در بدن يا لباس او است خون نجسي است كه نماز با آن صحيح است , مثلا يقين كند خون زخم و دمل است , چنانچه بعد از نماز بفهمد خوني بوده كه نماز با آن باطل است , نمازش صحيح است .
مـساله 819 - اگر نجس بودن چيزي را فراموش كند و بدن يا لباسش با رطوبت به آن برسد و در حـال فـرامـوشـي نـمـاز بخواند و بعد از نمازيادش بيايد, نماز او صحيح است , ولي اگر بدنش با رطـوبت به چيزي كه نجس بودن آن را فراموش كرده برسد و بدون اينكه خود را آب بكشد, غسل كـند و نماز بخواند, غسل و نمازش باطل است مگر اينكه طوري باشد كه به غسل نمودن , بدن نيز پـاك شـود, و نيز اگر جائي ازاعضاء وضو با رطوبت به چيزي كه نجس بودن آن را فراموش كرده برسد و پيش از آنكه آنجا را آب بكشد, وضو بگيرد و نماز بخواند, وضو ونمازش باطل مي باشد مگر اينكه طوري باشد كه به وضو گرفتن اعضاء وضو نيز پاك شود.
مساله 820 - كسي كه يك لباس دارد, اگر بدن و لباسش نجس شود و به اندازه آب كشيدن يكي از آنـهـا آب داشـته باشد, اولي اين است كه بدن را آب كشيده و با لباس نجس نماز بخواند, و جايز اسـت كـه لـباس را آب كشيده و با بدن نجس نماز بخواند.
ولي در صورتي كه نجاست يكي ازآنها بيشتر باشد لازم است آن را آب بكشد, ولي چنانچه ديگري را آب بكشد نمازش صحيح است .
مساله 821 - كسي كه غير از لباس نجس , لباس ديگري ندارد, و با لباس نجس نماز بخواند نماز او صحيح است .
مساله 822 - كسي كه دو لباس دارد, اگر بداند يكي از آنها نجس است و نداند كدام يك آنها است , چـنـانچه وقت دارد, بايد با هر دو لباس نماز بخواند, مثلا اگر مي خواهد نماز ظهر و عصر بخواند بـايـد بـا هر كدام يك نماز ظهر و يك نماز عصر بخواند, ولي اگر وقت تنگ است , با هركدام نماز بخواند كافي است .



بازگشت