نماز قضاي پدر و مادر كه بر پسر بزرگتر واجب است


نماز قضاي پدر و مادر كه بر پسر بزرگتر واجب است
مسأله 1399- اگر پدر و مادر نماز و روزه خود را به جا نياورده باشند، چنانچه از روي نافرماني ترك نكرده و ميتوانستهاند قضا كنند، بر پسر بزرگتر واجب است كه بعد از مرگشان به جا آورد، يا براي آنان اجير بگيرد؛ ولي روزهاي را كه در سفر نگرفتهاند، اگرچه نميتوانستهاند قضا كنند، احتياط واجب آن است كه پسر بزرگتر قضا نمايد يا براي آنان اجير بگيرد.
مسأله1400- اگر پسر بزرگتر شك دارد كه پدر و مادرش نماز و روزه قضا داشتهاند يا نه، چيزي بر او واجب نيست.
مسأله1401- اگر پسر بزرگتر بداند كه پدر و مادرش نماز قضا داشتهاند و شك كند كه به جا آوردهاند يا نه، بنابراحتياط واجب بايد قضا نمايد.
مسأله1402- اگر معلوم نباشد كه پسر بزرگتر كدام است، قضاي نماز و روزه پدر و مادر بر هيچ كدام از پسرها واجب نيست؛ ولي احتياط مستحب آن است كه نماز و روزه آنان را بين خودشان قسمت كنند يا براي انجام آن قرعه بزنند.
مسأله1403- اگر ميت وصيت كرده باشد كه براي نماز و روزه او اجير بگيرند، بعد از آن كه اجير نماز و روزه او را به طور صحيح به جا آورد، بر پسر بزرگتر چيزي واجب نيست.
مسأله1404- اگر پسر بزرگتر بخواهد نماز پدر و مادر را بخواند، بايد به تكليف خود عمل كند، مثلاً قضاي نماز صبح و مغرب و عشاء مادرش را بايد بلند بخواند.
مسأله1405- كسي كه خودش نماز و روزه قضا دارد، اگر نماز و روزه پدر و مادر هم بر او واجب شود، هر كدام را اوّل به جا آورد، صحيح است.
مسأله1406- اگر پسر بزرگتر موقع مرگ پدر يا مادر نابالغ يا ديوانه باشد، وقتي كه بالغ شد يا عاقل گرديد، بايد نماز و روزه پدر و مادر خود را قضا نمايد، و چنانچه پيش از بالغ شدن يا عاقل شدن بميرد، بر پسر دوم چيزي واجب نيست.
مسأله 1407- اگر پسر بزرگتر پيش از آن كه نماز و روزه پدر يا مادر را قضا كند بميرد، چنانچه بين مرگ پدر يا مادر و مرگ او به قدري طول كشيده كه ميتوانسته قضاي نماز و روزه آنها را به جا آورد، بر پسر دوم چيزي واجب نيست، و اگر اين مقدار طول نكشيده، قضاي آنها بر پسر دوم واجب است.



بازگشت