لباس نمازگزار


لباس نمازگزار



س 428: آيا نماز خواندن در لباسي كه شك در نجس بودن آن دارم، صحيح است؟

ج: لباسي كه نجس بودن آن مشكوك است، محكوم به طهارت بوده و نماز خواندن با آن صحيح است.

س 429: آيا نماز خواندن در كمر بند چرمي كه از آلمان خريده ام و شك دارم كه از پوست طبيعي است يا مصنوعي و از پوست حيوان تذكيه شده است يا خير، اشكال شرعي دارد؟ نمازهائي كه با آن خوانده ام، چه حكمي دارد؟

ج: اگر شك در اين باشد كه آن چرم طبيعي است يا مصنوعي، نماز با آن اشكال ندارد، ولي اگر بعد از احراز چرم طبيعي بودن آن، شك در اين باشد كه آيا از حيواني است كه شرعا تذكيه شده يا خير، نجس نيست، ولي نماز با آن باطل است، و نمازهاي گذشته كه در حال جهل به اين حكم، خوانده ايد، قضا ندارد.

س 430: اگر نمازگزار يقين داشته باشد كه نجاستي بر بدن يا لباسش وجود ندارد و نماز بخواند. بعدا معلوم شود كه بدن يا لباس او نجس بوده است. آيا نماز وي باطل است؟ اگر در حين نماز متوجه نجاست شود، نماز او چه حكمي دارد؟

ج: اگر اصلا علم به نجس بودن لباس يا بدن نداشته باشد و بعد از نماز متوجه آن شود، نماز او صحيح است و اعاده و قضا واجب نيست. ولي اگر در اثناء نماز متوجه آن شود، اگر براي وي ازاله نجاست از بدن يا در آوردن لباس نجس بدون ارتكاب عملي كه منافات با نماز دارد، ممكن باشد، بايد نجاست بدن را بر طرف يا لباس نجس را از خود دور كند و نماز خود را تكميل نمايد و اگر بر طرف كردن نجاست با حفظ حالت نماز براي او امكان ندارد و وقت هم وسعت دارد، واجب است كه نماز را قطع كند و با بدن و لباس پاك آن را اعاده نمايد.

س 431: فردي از مقلدين يكي از مراجع، مدت زماني نماز خود را با پوست حيواني كه تذكيه آن مشكوك بوده و نماز با آن صحيح نيست، مي خوانده است. طبق نظر مرجع تقليد او، اگر جزئي از حيوان حرام گوشت همراه او باشد، احتياط واجب اعاده نماز خوانده شده است، آيا حيواني كه تذكيه آن مشكوك است، حكم حيوان حرام گوشت را دارد؟

ج: حيواني كه تذكيه آن مشكوك است، از لحاظ حرمت خوردن گوشت و عدم جواز نماز با پوست آن، در حكم ميته است، ولي نجس نيست، و نمازهاي گذشته اگر با جهل به اين حكم، انجام گرفته است، محكوم به صحت است.

س 432: زني در اثناي نماز متوجه مي شود كه مقداري از موهايش پيداست و فورا آن را مي پوشاند، آيا نماز خود را بايد دوباره بخواند يا خير؟

ج: تا زماني كه ظاهر شدن مو عمدي نباشد، اعاده واجب نيست.

س 433: شخصي به علت اضطرار مجبور به تطهير مخرج بول با سنگ يا چوب و يا هر چيز ديگري مي شود و هنگامي كه به منزل مراجعت مي كند، آن را با آب تطهير مي نمايد، آيا هنگام نماز بايد لباس زير خود را عوض كرده يا تطهير نمايد؟

ج: اگر لباس او با رطوبت بول نجس نشده است، تطهير لباس واجب نيست.

س 434: به كار انداختن بعضي از دستگاههاي صنعتي وارداتي با همكاري متخصصين بيگانه امكان پذير است و آنها از ديدگاه فقه اسلامي كافر و نجس هستند، با توجه به اين كه به كار انداختن آن دستگاهها با استفاده از روغن و مواد ديگري كه با دست ريخته مي شوند، صورت مي گيرد، بنابراين پاك بودن آنها امكان ندارد. و همچنين با توجه به اين كه لباس و بدن كارگران هنگام كار با اين دستگاهها در تماس است و در وقت نماز فرصت تطهير لباس و بدن را بطور كامل ندارند، تكليف آنها نسبت به نماز چيست؟

ج: با احتمال اين كه كافري كه اقدام به راه اندازي دستگاهها و وسائل مي كند، از اهل كتاب باشد كه محكوم به طهارت هستند و يا در هنگام كار دستكش پوشيده باشد، به صرف اين كه دستگاه به وسيله كافر راه اندازي شده است، يقين به نجاست حاصل نمي شود و با فرض يقين به نجاست دستگاه و تماس بدن و لباس كارگران با آن در حين كار با رطوبت مسريه، تطهير بدن براي نماز واجب است و لباس هم بايد عوض و يا تطهير شود.

س 435: اگر نمازگزار دستمال و امثال آن را كه با خون نجس شده اند، حمل كند و يا در جيب خود بگذارد، آيا نماز او باطل است؟

ج: اگر دستمال به قدري كوچك باشد كه نتوان عورت را با آن پوشاند، همراه بودن آن در نماز اشكال ندارد.

س 436: آيا نماز در لباس معطر به عطرهاي امروزي كه حاوي الكل است، صحيح است؟

ج: اگر علم به نجاست آن عطرها نداشته باشد، نماز در لباسهاي مذكور اشكال ندارد.

س 437: زنان چه مقدار از بدن خود را بايد هنگام نماز بپوشانند؟ آيا پوشيدن لباسهاي آستين كوتاه و نپوشيدن جوراب اشكال دارد؟

ج: بر زنان واجب است در نماز تمام بدن و موي خود را به غير از صورت به مقداري كه شستن آن در وضو واجب است و دست ها تا مچ و پاها تا مفصل ساق با پوششي كه كاملا بدن را مي پوشاند، بپوشانند و در حضور نامحرم پاها را نيز بايد بپوشانند.

س 438: آيا بر زنان پوشاندن روي پاها هنگام نماز واجب است؟

ج: پوشاندن پاها تا مفصل ساق در صورتي كه نامحرم حاضر نباشد، واجب نيست.

س 439: آيا پوشاندن كامل چانه هنگام حجاب و در نماز واجب است، يا اين كه فقط قسمت پائين آن بايد پوشانده شود، و آيا وجوبِ پوشش چانه مقدمه پوشاندن صورت است كه شرعا واجب است؟

ج: پوشاندن قسمت پائين چانه واجب است نه خود آن، زيراچانه جزئي از صورت است.

س 440: آيا حكم صحيح بودن نماز در متنجسي كه كافي براي پوشش عورت محسوب نمي شود، اختصاص به صورت نسيان و جهل نمازگزار به حكم يا موضوع دارد و يا شامل شبهه حكميه و موضوعيه هم مي شود؟

ج: اختصاص به دو صورت جهل و نسيان ندارد، بلكه نماز با متنجسي كه كافي براي پوشش عورت نيست، حتي در صورت علم هم صحيح است.

س 441: آيا وجود مو يا آب دهان گربه در لباس نمازگزار باعث بطلان نماز او مي شود؟

ج: بله، موجب بطلان نماز است

بازگشت