احكام ساير مكانهاي ديني


احكام ساير مكانهاي ديني



س 423: آيا از نظر شرعي به ثبت رساندن حسينيه به نام اشخاص معين، جايز است؟

ج: ثبت ملكي حسينيه اي كه جهت اقامه مجالس ديني وقف عام شده، جايز نيست، و ثبت وقفي آن به نام اشخاص ضرورتي ندارد. به هر حال، ثبت وقفي آن به اسم افراد خاص بهتر است با اجازه و موافقت همه افرادي باشد كه در ساختن آن حسينيه مشاركت داشته اند.

س 424: در رساله هاي عمليه آمده است كه جايز نيست شخص جنب و حائض داخل حرم ائمه «عليهم السلام» شوند. خواهشمند است توضيح بفرمائيد كه منظور از حرم، همان زير گنبد است يا اين كه شامل همه ساختمان هاي ملحق به آن هم مي شود؟

ج: مراد از حرم همان زير گنبد مبارك و جائي است كه به آن حرم و مشهد شريف گفته مي شود، ولي ساختمان هاي ملحق به آن و شبستانها حكم حرم راندارند و ورود جنب و حائض به آنجاها اشكال ندارد، مگر جاهائي كه عنوان مسجد را داشته باشد.

س 425: حسينيه اي در كنار مسجدي قديمي ساخته شده است، در حال حاضر مسجد قديم گنجايش نمازگزاران را ندارد، آيا مي توان حسينيه را در مسجد ادغام كرد و از آن به عنوان مسجد استفاده نمود؟

ج: نماز خواندن در حسينيه اشكال ندارد، ولي اگر حسينيه، به عنوان حسينيه، وقف صحيح شرعي شده، تبديل آن به مسجد جايز نيست و همچنين ضميمه كردن آن به مسجد به عنوان مسجد هم جايز نيست.

س 426: استفاده از فرشها و اجناس نذر شده براي مرقد يكي از فرزندان ائمه «عليهم السلام» در مسجد جامع محله چه حكمي دارد؟

ج: اگر زائد بر نياز مرقد امامزاده «عليه السلام» و زائران آن باشد، اشكال ندارد.

س 427: آيا تكايائي كه به نام حضرت ابوالفضل «عليه السلام» و غير آن تأسيس مي شود، حكم مسجد رادارد؟ لطفا احكام آن را بيان فرمائيد.

ج: تكيه ها و حسينيه ها حكم مسجد را ندارند.

بازگشت