شرط اول


شرط اول
(مـساله 807) لباس نمازگزار بايد پاك باشد, و اگر كسي عمدا با بدن يا لباس نجس نماز بخواند, نمازش باطل است .
(مـسـاله 808) كسي كه نمي داند با بدن ولباس نجس نماز باطل است , اگر با بدن يالباس نجس نماز بخواند, بنا بر احتياط لازم نمازش باطل مي باشد.
(مـسـالـه 809) اگربواسطه ندانستن مساله , چيزنجسي را نداندنجس است , مثلانداند عرق كافر نجس است وبا آن نماز بخواند نمازش باطل است بنا بر احتياط لازم .
(مساله 810) اگر نداند كه بدن يا لباسش نجس شده است وبعد از نماز بفهمد,نماز او صحيح است ولي احتياط مستحب آن است كه اگر وقت دارد, دوباره آن نمازرا بخواند.
(مـسـالـه 811) اگـر فراموش كند كه بدن يا لباسش نجس است و در بين نماز يا بعد ازآن يادش بيايد, بايد نماز را دوباره بخواند و اگر وقت گذشته قضا نمايد.
(مـساله 812) كسي كه در وسعت وقت مشغول نماز است , اگر در بين نماز بدن يالباس او نجس شود وپيش از آن كه چيزي از نماز را با نجاست بخواند, ملتفت شودكه نجس شده , يا بفهمد بدن يا لباس او نجس است وشك كند كه همان وقت نجس شده يا از پيش نجس بوده , در صورتي كه آب كـشيدن بدن يا لباس , يا عوض كردن لباس , يا بيرون آوردن آن , نماز را بهم نمي زند, بايد در بين نـمـاز بـدن يـا لباس را آب بكشد, يا لباس را عوض نمايد, يا اگر چيز ديگري عورت او را پوشانده , لـباس رابيرون آورد, ولي چنانچه طوري باشد كه اگر بدن يا لباس را آب بكشد, يا لباس راعوض كند, يا بيرون آورد, نماز بهم مي خورد و يا اگر لباس را بيرون آورد برهنه مي ماند, بايد نماز را رها كند وبا بدن ولباس پاك نماز بخواند.
(مساله 813) كسي كه در تنگي وقت مشغول نماز است , اگر دربين نماز لباس اونجس شود وپيش از آن كه چيزي از نماز را با نجاست بخواند, بفهمد كه نجس شده , يا بفهمد كه لباس او نجس است وشـك كـنـد كه همان وقت نجس شده يا از پيش نجس بوده , در صورتي كه آب كشيدن يا عوض كـردن يـا بيرون آوردن لباس , نماز رابهم نمي زند ومي تواند لباس را بيرون آورد, بايد لباس را آب بـكشد يا عوض كند, يااگر چيز ديگري عورت او را پوشانده لباس را بيرون آورد ونماز را تمام كند امـا اگـرچـيـز ديگري عورت او را نپوشانده ولباس را هم نمي تواند آب بكشد يا عوض كندوبقدر تبديل يا تطهير و درك يك ركعت وقت ندارد در همان لباس نماز بخواند.
(مساله 814) كسي كه در تنگي وقت مشغول نماز است , اگر دربين نماز بدن اونجس شود و پيش از آن كه چيزي از نماز را با نجاست بخواند ملتفت شود كه نجس شده , يا بفهمد بدن او نجس است وشك كند كه همان وقت نجس شده يا از پيش نجس بوده , در صورتي كه آب كشيدن بدن نماز را بهم نمي زند, بايد آب بكشد و اگرنماز را بهم مي زند وبقدر تطهير و درك يك ركعت وقت ندارد, بايد باهمان حال نمازرا تمام كند ونماز او صحيح است .
(مساله 815) كسي كه در پاك بودن بدن يا لباس خود شك دارد, چنانچه نمازبخواند وبعد از نماز بفهمد كه بدن يا لباسش نجس بوده , نماز او صحيح است .
(مساله 816) اگر لباس را آب بكشد ويقين كند كه پاك شده است وبا آن نمازبخواند وبعد از نماز بفهمد پاك نشده نمازي را كه خوانده صحيح است .
(مساله 817) اگر خوني در بدن يا لباس خود به بيند ويقين كند كه از خونهاي نجس نيست , مثلا يـقـين كند كه خون پشه است , چنانچه بعد از نماز بفهمد ازخونهايي بوده كه نمي شود با آن نماز خواند, نماز او صحيح است .
(مساله 818) اگر يقين كند خوني كه در بدن يا لباس اوست خون نجسي است كه نماز با آن صحيح اسـت مـثلا يقين كند خون زخم و دمل است , چنانچه بعد از نمازبفهمد خوني بوده كه نماز با آن باطل است , احتياط واجب آن است كه نماز رادوباره بخواند و اگر وقت گذشته قضا نمايد.
(مـسـالـه 819) اگر نجس بودن چيزي را فراموش كندوبدن يا لباسش با رطوبت به آن برسد و در حال فراموشي نماز بخواند وبعد از نماز يادش بيايد, نماز او صحيح است .
ولي اگر بدنش با رطوبت بـه چـيـزي كه نجس بودن آن را فراموش كرده برسد وبدون اين كه خود را آب بكشد, غسل كند ونـماز بخواند, غسل و نمازش باطل است و نيز اگر اعضا وضو با رطوبت به چيزي كه نجس بودن آن را فـرامـوش كـرده بـرسـد وپـيش از آن كه آنجا را آب بكشد وضو بگيرد ونماز بخواند, وضو و نمازش باطل مي باشد.
(مـساله 820) كسي كه يك لباس دارد, اگر بدن ولباس نجس شود و به اندازه آب كشيدن يكي از آنها آب داشته باشد, بهتر اين استكه بدن را آب بكشد و با همان لباس نماز بخواند و احتياطا هم به دسـتوري كه براي برهنگان است نماز را اعاده نمايد ولي اگر مثلا نجاست يكي بول است كه اگر بـخـواهـد بـا آب قليل آب بكشد بايددو مرتبه آب روي آن بريزد وديگري خون است كه يك مرتبه ريختن آب روي آن كافيست بايد آن را كه به بول نجس شده آب بكشد.
(مـسـالـه 821) كـسي كه غيراز لباس نجس لباس ديگري ندارد, با همان لباس نمازبخواند وبنابر احتياط مستحب هم نماز را به دستوري كه براي برهنگان گفته شد بجاآورد.
(مـساله 822) كسي كه دو لباس دارد, اگر بداند يكي از آنها نجس است ونداندكدام يك آنهاست , چنانچه وقت دارد, بايد با هر دو لباس نماز بخواند مثلا اگرمي خواهد نماز ظهر وعصر بخواند بايد بـا هـر كدام يك نماز ظهر ويك نماز عصربخواند, ولي اگر وقت تنگ است , با يكي از آن دو لباس نماز بخواند كافي است .


بازگشت