نمازهايي كه بايد به ترتيب خوانده شوند


نمازهايي كه بايد به ترتيب خوانده شوند
(مساله 763) انسان بايد نماز عصر را بعد از نماز ظهر ونماز عشا را بعد از نمازمغرب بخواند و اگر عمدا نماز عصر را پيش از نماز ظهر و يا نماز عشا را پيش از نمازمغرب بخواند باطل است .
(مـسـاله 764) اگر به نيت نماز ظهر مشغول نماز شود و در بين نماز يادش بيايد كه نماز ظهر را خـوانـده اسـت , نـمـي تـواند نيت را به نماز عصر برگرداند, بلكه بايد آن رارها كند ونماز عصر را بخواند, و همين طور است در نماز مغرب و عشا.
(مساله 765) اگر در بين نماز عصر يقين كند كه نماز ظهر را نخوانده است و نيت رابه نماز ظهر بر گرداند چنانچه يادش بيايد كه نماز ظهر را خوانده بوده , بنابر احتياطواجب بايد نيت را به نماز عصر بر گرداند و بعد از تمام كردن نماز, دوباره نماز عصررا بخواند مگر آن كه پيش از بجاآوردن جـزئي از اجزا به قصد ظهر يادش بيايد, كه دراين صورت نماز را به نيت عصر تمام مي كند واعاده لازم نيست .
(مساله 766) اگر در بين نماز عصر شك كند كه نماز ظهر را خوانده يا نه , بايد نيت را به نماز ظهر برگرداند, ولي اگر وقت بقدري كم است كه بعد از تمام شدن نماز,مغرب مي شود بايد بنابگذارد كه ظهر را خوانده وبه نيت نماز عصر نماز را تمام كند.
(مـساله 767) اگر در نماز عشا, پيش از ركوع ركعت چهارم شك كند كه نماز مغرب را خوانده يا نـه , چـنـانچه وقت بقدري كم است كه بعد از تمام شدن نماز نصف شب مي شود, بايد به نيت عشا نماز را تمام كند وبعد مغرب را به قصد ما في الذمه بجاآورد و اگر بيشتر وقت دارد ويك ركعت از آن در وقت مشترك واقع شده باشد, بايدنيت را به نماز مغرب بر گرداند ونماز را سه ركعتي تمام كند, بعد نماز عشا رابخواند.
(مـسـاله 768) اگر در نماز عشا بعد از رسيدن به ركوع ركعت چهارم , شك كند كه نماز مغرب را خـوانـده يـا نـه , بـايد نماز را تمام كند, بعد نماز مغرب را بخواند وبعدعشا را نيز اعاده نمايد, بنابر احتياط لازم , مگر اين كه اين شك در وقت مخصوص نماز عشا باشد كه در اين صورت خواندن نماز مغرب لازم نيست .
(مـسـالـه 769) اگـرانسان نمازي را كه خوانده احتياطا دوباره بخواند و در بين نمازيادش بيايد نـمـازي را كـه بـايـد پيش از آن بخواند نخوانده است نمي تواند نيت را به آن نماز بر گرداند مثلا مـوقـعي كه نماز عصر را احتياطا مي خواند, اگر يادش بيايد نمازظهر را نخوانده است , نمي تواند نيت را به نماز ظهر بر گرداند.
(مساله 770) برگرداندن نيت از نماز قضا به نماز ادا, و از نماز مستحب به نمازواجب , جايز نيست .
(مـسـالـه 771) اگـر وقت نماز ادا وسعت داشته باشد مي تواند در بين نماز نيت را به نماز قضا بر گـرداند, ولي بايد برگرداندن نيت به نماز قضا ممكن باشد مثلا اگرمشغول نماز ظهر است , در صورتي مي تواند نيت را به قضاي صبح برگرداند كه داخل ركوع ركعت سوم نشده باشد, ولي اگر با علم وتذكر به قضا شروع به ادا كرده باشد عدول محل تامل است واحوط ترك آن است .


بازگشت