شرط اول


شرط اول

مسأله 805 - لباس نمازگزار بايد پاك باشد ، و اگر كسي در حال اختيار با بدن يا لباس نجس نماز بخواند ، نمازش باطل است .

مسأله 806 - كسي كه از روي تقصير نمي داند با بدن يا لباس نجس نماز باطل است ، اگر با بدن يا لباس نجس نماز بخواند ، نمازش باطل است .

مسأله 807 - اگر به واسطهء ندانستن مسأله ، نجس بودن چيز نجسي را نداند - مثل آن كه نداند عرق كافر غير كتابي نجس است - و با آن نماز بخواند ، در صورتي كه جاهل مقصر باشد ، نمازش باطل است .

مسأله 808 - اگر نداند كه بدن يا لباسش نجس است و بعد از نماز بفهمد نجس بوده ، نمازش صحيح است ، و بنابر احتياط مستحب اگر در وقت بفهمد اعاده كند .

مسأله 809 - اگر فراموش كند كه بدن يا لباسش نجس است و در بين نماز يا بعد از آن يادش بيايد ، نماز را دوباره بخواند ، و اگر وقت گذشته قضا نمايد .

مسأله 810 - كسي كه در وسعت وقت مشغول نماز است ، اگر در بين نماز بدن يا لباسش نجس شود ، و پيش از آن كه چيزي از نماز را با نجاست بخواند ملتفت شود كه نجس شده ، يا بفهمد بدن يا لباس او نجس است و شك كند كه همان وقت نجس شده يا از پيش نجس بوده ، در صورتي كه آب كشيدن بدن يا لباس يا عوض كردن لباس يا بيرون آوردن آن ، نماز را به هم نمي زند بايد در بين نماز بدن يا لباس را آب بكشد يا لباس را عوض نمايد ، يا اگر چيز ديگري عورت او را پوشانده لباس را بيرون آورد ، ولي چنانچه طوري باشد كه اگر بدن يا لباس را آب بكشد يا لباس را عوض كند يا بيرون آورد نماز به هم مي خورد ، يا اگر لباس را بيرون آورد عورتش برهنه مي ماند ، نمازش باطل بوده ، و بايد دوباره با بدن و لباس پاك نماز بخواند .

مسأله 811 - كسي كه در تنگي وقت مشغول نماز است ، اگر در بين نماز لباس او نجس شود ، و پيش از آن كه چيزي از نماز را با نجاست بخواند بفهمد كه نجس شده ، يا بفهمد كه لباس او نجس است و شك كند كه همان وقت نجس شده يا از پيش نجس بوده ، در صورتي كه آب كشيدن يا عوض كردن يا بيرون آوردن لباس مقدور است و نماز را به هم نمي زند ، بايد لباس را آب بكشد ، يا عوض كند ، يا اگر چيز ديگري عورت او را پوشانده لباس را بيرون آورد و نماز را تمام كند ، اما اگر چيز ديگري عورت او را نپوشانده و لباس را هم نمي تواند آب بكشد يا عوض كند ، احتياط واجب آن است كه با همان لباس نجس نماز را تمام كند .

مسأله 812 - كسي كه در تنگي وقت مشغول نماز است ، اگر در بين نماز بدن او نجس شود ، و پيش از آن كه چيزي از نماز را با نجاست بخواند ملتفت شود كه نجس شده ، يا بفهمد بدن او نجس است و شك كند كه همان وقت نجس شده يا از پيش نجس بوده ، در صورتي كه آب كشيدن بدن نماز را به هم نمي زند ، بدن را آب بكشد ، و اگر نماز را به هم مي زند ، بايد با همان حال نماز را تمام كند و نماز او صحيح است .

مسأله 813 - كسي كه در پاك بودن بدن يا لباس خود شك دارد و يقين يا آنچه در حكم يقين است بر نجاست سابقهء آن ندارد ، چنانچه نماز بخواند و بعد از نماز بفهمد كه بدن يا لباسش نجس بوده ، نماز او صحيح است .

مسأله 814 - اگر لباس را آب بكشد و يقين يا آنچه در حكم يقين است بر پاكي آن پيدا شود و با آن نماز بخواند و بعد از نماز بفهمد پاك نشده ، نمازش صحيح است .

مسأله 815 - اگر خوني در بدن يا لباس خود ببيند و يقين كند كه از خونهاي نجس نيست ، مثلا يقين كند كه خون پشه است ، چنانچه بعد از نماز بفهمد از خونهايي بوده كه نمي شود با آن نماز خواند ، نمازش صحيح است .

مسأله 816 - اگر يقين كند خوني كه در بدن يا لباس اوست ، خون نجسي است كه نماز با آن صحيح است ، مثلا يقين كند خون زخم و دمل است ، چنانچه بعد از نماز بفهمد خوني بوده كه نماز با آن باطل است ، نمازش صحيح است .

مسأله 817 - اگر نجس بودن چيزي را فراموش كند و بدن يا لباسش با رطوبت به آن برسد ، و در حال فراموشي نماز بخواند و بعد از نماز يادش بيايد نمازش صحيح است ، ولي اگر بدنش با رطوبت به چيزي كه نجس بودن آن را فراموش كرده برسد و بدون اين كه خود را آب بكشد غسل كند و نماز بخواند ، غسل و نمازش باطل است ، مگر اين كه طوري باشد كه به غسل نمودن ، بدن هم پاك شود - مثل اين كه با آب معتصم غسل كند ، يعني آبي كه به ملاقات با نجس نجس نشود ، مانند آب كر و جاري - و نيز اگر جايي از اعضاي وضو با رطوبت به چيزي كه نجس بودن آن را فراموش كرده برسد ، و پيش از آن كه آن جا را آب بكشد وضو بگيرد و نماز بخواند ، وضو و نمازش باطل مي باشد ، مگر اين كه طوري باشد كه به وضو گرفتن ، اعضاي وضو نيز پاك شود ، مثل اين كه با آب معتصم وضو بگيرد .

مسأله 818 - كسي كه يك لباس دارد ، اگر بدن و لباسش نجس شود و به اندازه ء آب كشيدن يكي از آنها آب داشته باشد ، بنابر احتياط بايد بدن را آب كشيده و با لباس نجس نماز بخواند ، مگر اين كه نجاست بدن كمتر از نجاست لباس باشد ، يا نجاست بدن يك مرتبه شستن و نجاست لباس دو مرتبه شستن لازم داشته باشد ، كه در اين دو صورت لازم است تطهير لباس را مقدم بدارد .

مسأله 819 - كسي كه غير از لباس نجس لباس ديگري ندارد ، بايد با لباس نجس نماز بخواند و نمازش صحيح است .

مسأله 820 - كسي كه دو لباس دارد ، اگر بداند يكي از آنها نجس است و نداند كدام يك آنها است ، چنانچه وقت دارد بايد با هر دو لباس نماز بخواند ، مثلا اگر مي خواهد نماز ظهر و عصر بخواند ، بايد با هر كدام يك نماز ظهر و يك نماز عصر بخواند ، ولي اگر وقت تنگ است با يكي از آن دو نماز بخواند ، و بعد از وقت با لباس ديگر يا لباس پاك نماز را به جا آورد .



بازگشت