تكبيرة الاحرام


تكبيرة الاحرام

957 - گـفـتن اللّه اكبر در اول هر نماز واجب و ركن است و بايد حروف اللّه و حروف اكبر و دو كلمه اللّه و اكبر را پشت سر هم بگويد , و نيز بايد اين دو كلمه به عربي صحيح گفته شود و اگر به عربي غلط بگويد يا مثلا ترجمه آن را به فارسي بگويد صحيح نيست .
958 - احتياط مستحب آنست كه تكبيرة الاحرام نماز را به چيزي كه پيش از آن مي خواند , مثلا به اقامه يا به دعايي كه پيش از تكبير مي خواند نچسباند.
959 - اگـر انـسـان بـخـواهد اللّه اكبر را به چيزي كه بعد از آن مي خواند مثلا به بسم اللّه الرحمن الرحيم بچسباند , بهتر آن است كه راء اكبر را پيش بدهد , ولي احتياط مستحب آن است كه در نماز واجب نچسباند .
960 - مـوقـع گـفـتـن تـكبيرة الاحرام بايد بدن آرام باشد , و اگر عمدا در حالي كه بدنش حركت دارد , تكبيرة الاحرام را بگويد باطل است .
961 - تـكـبـير و حمد و سوره و ذكر و دعا را بايد طوري بخواند كه خودش لااقل همهمه خود را بشنود , و اگـر بـه واسـطه سنگيني يا كري گوش يا سر و صداي زياد نمي شنود , بايد طوري بگويد كه اگر مانعي نباشد بشنود.
962 - كسي كه به واسطه عارضه اي لال شده يا زبان او مرضي پيدا كرده كه نمي تواند اللّه اكبر را بگويد بايد بـه هر طوري كه مي تواند بگويد , و اگر هيچ نمي تواند بگويد , بايد تكبير را در قلب خود بگذراند و براي او بـه طوري كه مناسب حكايت لفظش باشد با انگشتش اشاره كند و زبان و لبش را هم اگر مي تواند حركت دهد , و اما كسي كه لال مادر زاد است بايد زبان و لبش را به طوري كه شبيه كسي است كه تلفظ به تكبير مي كند حركت دهد , و براي او با انگشتش نيز اشاره نمايد.
963 - مستحب است بعد از تكبيرة الاحرام بگويد : يا محسن قد اتاك المسي ء وقد امرت المحسن ان يتجاوز عن المسي ء انت المحسن وانا المسي ء بحق محمد وآل محمد صل علي محمد وآل محمد وتجاوز عن قبيح مـا تـعـلـم مـني يعني اي خدايي كه به بندگان احسان مي كني بنده گنهكار به در خانه تو آمده و تو امر كـرده اي كـه نيكوكار از گناهكار بگذرد , تو نيكوكاري و من گناهكار , به حق محمد و آل محمد رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بديهايي كه مي داني از من سر زده بگذر.
964 - مستحب است موقع گفتن تكبير اول نماز و تكبيرهاي بين نماز دستها را تا مقابل گوشها بالا ببرد.
965 - اگـر شـك كند كه تكبيرة الاحرام را گفته يا نه , چنانچه مشغول خواندن چيزي از قرائت شده , به شك خود اعتنا نكند , و اگر چيزي نخوانده , بايد تكبير را بگويد.
966 - اگر بعد از گفتن تكبيرة الاحرام شك كند كه آن را صحيح گفته يا نه , چه مشغول خواندن چيزي شده باشد يا نه به شك خود اعتنا نكند.



بازگشت