نماز عيد فطر و قربان


نماز عيد فطر و قربان
مساله 1525 - نماز عيد فطر و قربان در زمان حضور امام (ع ) واجب است و بايد به جماعت خوانده شـود, و در زمـان ما كه امام (ع ) غائب است مستحب مي باشد و مي شود آن را به جماعت يا فرادي خواند.
مساله 1526 - وقت نماز عيد فطر و قربان از اول آفتاب روز عيد تا ظهر است .
مـسـالـه 1527 - مستحب است نماز عيد قربان را بعد از بلند شدن آفتاب بخوانند, و در عيد فطر مـسـتـحـب اسـت بعد از بلند شدن آفتاب افطاركنند و زكاة فطره را هم بدهند, بعد نماز عيد را بخوانند.
مساله 1528 - نماز عيد فطر و قربان دو ركعت است كه در ركعت اول بعد از خواندن حمد وسوره , بايد پنج تكبير بگويد, و بعد از هر تكبيريك قنوت بخواند, و بعد از قنوت پنجم تكبير ديگري بگويد و به ركوع رود و دو سجده بجا آورد و برخيزد, و در ركعت دوم چهار تكبيربگويد و بعد از هر تكبير قنوت بخواند و تكبير پنجم را بگويد و به ركوع رود و بعد از ركوع دو سجده كند و تشهد بخواند و نماز را سلام دهد.
مـسـاله 1529 - در قنوت نماز عيد فطر و قربان هر دعا و ذكري بخواند كافي است ولي بهتر است ايـن دعـا را بـخواند اللهم اهل الكبرياءوالعظمة واهل الجود والجبروت واهل العفو والرحمة واهل الـتـقوي والمغفرة اساءلك بحق هذا اليوم الذي جعلته للمسلمين عيداولمحمد (ص ) ذخرا وشرفا وكـرامة ومزيدا ان تصلي علي محمد وآل محمد وان تدخلني في كل خير ادخلت فيه محمدا وآل مـحـمد وان تخرجني من كل سوء اخرجت منه محمدا وآل محمد صلواتك عليه وعليهم اللهم اني اساءلك خير ما ساءلك به عبادك الصالحون واعوذ بك ممااستعاذ منه عبادك المخلصون .
مساله 1530 - در زمان غائب بودن امام (ع ) مستحب است بعد از نماز عيد فطر و قربان دو خطبه بخوانند.
و بهتر است كه در خطبه عيد فطراحكام زكاة فطره , و در خطبه عيد قربان احكام قرباني را بگويند.
مساله 1531 - نماز عيد سوره مخصوصي ندارد ولي بهتر است كه در ركعت اول آن سوره شمس ( سوره 91 ) و در ركعت دوم سوره غاشيه ( سوره 88 ) را بخوانند, يا در ركعت اول سوره سبح اسم ( سوره 87 ) و در ركعت دوم سوره شمس را بخوانند.
مساله 1532 - مستحب است نماز عيد را در صحرا بخوانند, ولي در مكه مستحب است در مسجد الحرام خوانده شود.
مساله 1533 - مستحب است پياده و پا برهنه و با وقار به نماز عيد بروند و پيش از نماز غسل كنند و عمامه سفيد بر سر بگذارند.
مـساله 1534 - مستحب است در نماز عيد بر زمين سجده كنند, و در حال گفتن تكبيرها دستها را بلند كنند وكسي كه نماز عيد مي خواند, اگرامام جماعت است , يا فرادي نماز مي خواند, نماز را بلند بخواند.
مساله 1535 - بعد از نماز مغرب و عشا شب عيد فطر و بعد از نماز صبح آن , و بعد از نماز عيد فطر مـستحب است اين تكبيرها را بگويد اللّه اكبر, اللّه اكبر, لا اله الا اللّه واللّه اكبر, اللّه اكبر وللّه الحمد, اللّه اكبر علي ما هدانا .
مـساله 1536 - مستحب است انسان در عيد قربان بعد از ده نماز كه اول آنها نماز ظهر روز عيد و آخـر آنها نماز صبح روز دوازدهم است ,تكبيرهائي را كه در مساله پيش گفته شد بگويد, و بعد از آن بگويد اللّه اكبر علي ما رزقنا من بهيمة الانعام والحمد للّه علي ما ابلانا .
ولي اگر عيد قربان را در مني باشد مستحب است بعد از پانزده نماز كه اول آنها نماز ظهر روز عيد و آخر آنها نماز صبح روز سيزدهم ذي حجه است ,اين تكبيرها را بگويد.
مـسـالـه 1537 - احتياط مستحب آن است كه زنها از رفتن به نماز عيد خودداري كنند, ولي اين احتياط براي زنهاي پير نيست .
مـساله 1538 - در نماز عيد هم مثل نمازهاي ديگر, ماموم بايد غير از حمد و سوره چيزهاي ديگر نماز را خودش بخواند.
مـسـالـه 1539 - اگر ماموم موقعي برسد كه امام مقداري از تكبيرها را گفته , بعد از آنكه امام به ركوع رفت , بايد آنچه از تكبيرها و قنوتها راكه با امام نگفته خودش بگويد, و اگر در هر قنوت يك سبحان اللّه يا يك الحمد للّه بگويد كافي است .
مساله 1540 - اگر در نماز عيد موقعي برسد كه امام در ركوع است , مي تواند نيت كند و تكبير اول نماز را بگويد و به ركوع رود.
مـسـالـه 1541 - اگر در نماز عيد يك سجده يا تشهد را فراموش كند, احتياط آن است كه بعد از نماز آن را بجا آورد, ولي اگر كاري كه براي آن در نماز يوميه سجده سهو لازم است پيش آيد لازم نيست دو سجده سهو بنمايد.

بازگشت