جاهائي كه نماز خواندن در آنها مستحب است


جاهائي كه نماز خواندن در آنها مستحب است
مسأله 902 ) در شرع مقدس اسلام بسيار سفارش شده است كه نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها، مسجدالحرام است و بعد از آن مسجد پيغمبرصلي الله عليه وآله و بعد مسجد كوفه و بعد از آن مسجد بيت المقدس و در بعض روايات مسجد بيت المقدس و مسجد كوفه يكسان شمرده شده است و بعد از مسجد بيت المقدس، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از مسجد محله، مسجد بازار است.
مسأله 903 ) براي زنها نماز خواندن در خانه، بلكه در صندوقخانه و اطاق عقب بهتر است از نماز خواندن در مسجد.
مسأله 904 ) نماز در حرم امامان عليهم السلام مستحب، بلكه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام برابر دويست هزار نماز است.
مسأله 905 ) زياد رفتن به مسجد و رفتن در مسجدي كه نمازگزار ندارد، مستحب است و همسايه مسجد اگر عذري نداشته باشد، مكروه است در غير مسجد نماز بخواند.
مسأله 906 ) مستحب است انسان با كسي كه در مسجد حاضر نمي شود، غذا نخورد و در كارها با او مشورت نكند و همسايه او نشود و از او زن نگيرد و به او زن ندهد.
جاهائي كه نماز خواندن در آنها مكروه است
مسأله 907 ) نماز خواندن در چند جا مكروه است و از آن جمله است:
1 - حمام؛ 2 - زمين نمكزار؛ 3 - مقابل انسان؛ 4 - مقابل دري كه باز است؛
5 - در جاده و خيابان و كوچه اگر براي كساني كه عبور مي كنند زحمت نباشد و چنانچه زحمت باشد حرام و نماز باطل است؛ 6 - مقابل آتش و چراغ؛
7 - در آشپزخانه و هرجا كه كوره آتش باشد؛ 8 - مقابل چاه و چاله اي كه محل بول باشد؛ 9 - روبروي عكس و مجسمه چيزي كه روح دارد، مگر اين كه روي آن پرده بكشند؛ 10 - در اطاقي كه جنب در آن باشد؛ 11 - درجائي كه عكس باشد اگرچه روبروي نمازگزار نباشد؛ 12 - مقابل قبر؛ 13 - روي قبر؛ 14 - بين دو قبر؛
15 - در قبرستان.
مسأله 908 ) هرگاه انسان در جائي نماز مي خواند كه مردم از جلو او عبور مي كنند مستحب است جلو خود چيزي بگذارد كه ميان او و آنها حائل گردد، حتي اگر عصا و تسبيح و ريسماني هم باشد، كافيست.


بازگشت