مورد هفتم


مورد هفتم

7 - نداشتن فرصت براي وضو يا غسل:

(581) هر گاه وقت به قدري تنگ باشد كه اگر وضو بگيرد يا غسل كند، تمام
---
[ 115 ]
نماز بعد از وقت خوانده ميشود، بايد تيمم كند. ودر صورتي كه اگر وضو بگيرد يك ركعت از نماز را در وقت ميخواند وبقيه را خارج وقت، ولي اگر تيمم كند تمام نماز را در وقت ميخواند، ميتواند بنا بر اظهر هر كدام را خواست انجام دهد ولي احتياط مستحب در تيمم وخواندن تمام نماز در وقت است. واگر با تيمم هم تمام نماز را نميتواند در وقت بخواند بايد بنا بر احوط بلكه اقرب وضو بگيرد ويك ركعت نماز را در وقت با وضو بخواند.

(582) اگر عمدا نماز را به قدري تأخير بيندازد كه وقت وضو يا غسل نداشته باشد، معصيت كرده ولي نماز او با تيمم صحيح است.

(583) كسي كه شك دارد كه اگر وضو بگيرد يا غسل كند وقت براي نماز او ميماند يا نه، بايد تيمم كند.

(584) كسي كه به واسطه تنگي وقت تيمم كرده، چنانچه بعد از نماز آبي كه داشته از دستش برود، اگر چه تيمم خود را نشكسته باشد، در صورتي كه براي نمازهاي بعد وظيفه اش تيمم باشد، بايد دوباره تيمم نمايد.

(585) كسي كه آب دارد، اگر به واسطه تنگي وقت با تيمم مشغول نماز شود و در بين نماز آبي كه داشته از دستش برود، براي نمازهاي بعد ميتواند با همان تيمم نماز بخواند.

(586) اگر انسان به قدري وقت دارد كه ميتواند وضو بگيرد يا غسل كند و نماز را بدون كارهاي مستحبي آن مثل اقامه وقنوت بخواند، بايد غسل كند يا وضو بگيرد ونماز را بدون كارهاي مستحبي آن بجا آورد، بلكه اگر به اندازه سوره هم وقت ندارد، بايد غسل كند يا وضو بگيرد ونماز را بدون سوره بخواند.



بازگشت